Što je Just Flow?

Zašto Just Flow u sportskom klubu?

Zato jer Just Flow čini sportaše uspješnijima.

Kondicijska, taktička, tehnička i umna priprema četiri su elementa sportske igre u čijoj se razmjeni ostvaruju optimalni sportski rezultati. Just Flow je program koji se odnosi na umnu pripremu u sportu. Umna priprema je ključna da bi se prva tri elementa sportske igre pokazala u punoj snazi. Just Flow dovodi do poboljšanja sportskih rezultata u sportskom klubu, a posebno je namijenjen sportašima i sportskim trenerima.

Daje odgovore na pitanja:

Za uspješne sportske klubove


Suradnja je bazirana na iskustvu sa terena koji je stečen radeći sa sportašima od mlađih uzrasta do onih starijih, od onih koji su početnici pa sve do onih najnaprednijih. Također, rad sa timovima i cijelim sportskim klubovima, bilo da se radi o Školama mlađih uzrasta ili B i A momčadima.

Just Flow primjenjuje metode i tehnike iz coachinga. Coaching se bavi promjenama, a cilj coachinga u sportu je dovesti sportaša ili tim iz jednog do drugog stanja. To drugo stanje je točka ekspanzije i razvoja.
Za ostvarenje optimalnih sportskih rezultata u radu se primjenjuju znanja iz psihologije, filozofije, neuro znanosti i komunikacije te ostalih kognitivnih znanosti, kao i iz drevnih pravaca poput zena i taoizma. Metode i tehnike se provode kroz individualni coaching jedan na jedan, treninge u timu i kroz predavanja.

Sportaši

Just Flow daje veliku pozornost stanju flow-a. Flow je stanje tijeka i osnovni je preduvjet da bi sportaši dali najbolje od sebe.

Sa sportašima se kroz program sustavno radi na vještinama koje razvijaju fokus i koncentraciju. Prenosi im se znanje kako nositi sa brigama, problemima i distrakcijama tako da budu potpuno prisutni u svojoj izvedbi.
Treneri

Kada su treneri u pitanju radi se i na primijenjenoj komunikaciji, koja pomaže treneru da tim bolje surađuje te ostvari svoj puni potencijal.
Suci

Biti dosljedan i pouzdan ima mnogo veze s mentalnim i emocionalnim sposobnostima. Sve nedosljednosti u tijeku igre obično su povezane sa psihičkim usponima i padovima. Zato dobar sudac mora imati stabilno stanje uma.

Zahvaljujući razmjeni znanja iz svih sportova i života općenito, program se konstantno razvija i napreduje.